Online beiratkozás

Online beiratkozás

ONLINE BEIRATKOZÁS

A távolról történő beiratkozás csak ELTE- polgároknak elérhető szolgáltatásunk, ami webappon keresztül történik.

A webapp használatáról a GYIK-ben olvashat.

A NEPTUN-kóddal és jelszóval történt belépés után az ELTE PPK Könyvtárát kell kiválasztani a tagkönyvtári beiratkozáshoz. A sikeres regisztrációkor kapott emailben az emailcím megerősítése szükséges. Ez után, 1 munkanapon belül, a könyvtárosok hagyják jóvá a jogviszonnyal rendelkező ELTE-polgár könyvtári tagságát.

Az ELTE PPK Könyvtár minden beiratkozott olvasójának tanévenként meg kell újítania könyvtári tagságát, amit a kölcsönzőpultnál tehet meg, a kölcsönző nyitvatartási idejében. Ugyanott jelentheti be a személyi adataiban a tanév folyamán bekövetkezett változásokat. A tagság megújítása az ELTE-polgároknak a webappon keresztül is lehetőségük van.

A könyvtárba való online beiratkozás ingyenes.

ONLINE HOSSZABBÍTÁS

Online hosszabbítás lehetséges az online katalógusba bejelentkezve, webappon keresztül vagy a könyvtáros közreműködését kérve, emailben.

  • Nyissa meg az online katalógust
  • Azonosító / Vonalkód: olvasójegy száma vagy a diákigazolvány száma
  • Jelszó (alapértelmezetten): a születési idő ÉÉÉÉHHNN formátumban (pl. 19891023).
  • Ezt a regisztrációkor kapott alapértelmezett jelszót biztonsága érdekében érdemes megváltoztatni.

Amennyiben gondja van a belépéssel, elfelejtette a megváltoztatott jelszót, kérjük írjon emailt a konyvtar@ppk.elte.hu email címre, hogy a beállításait alapértelmezettre állítsuk, s tájékoztatást adjunk a belépés hibáiról.

Webapp esetén

  • Nyissa meg a Webappot

  • Bejelentkezés a felületre Neptun-kóddal és jelszóval.

Sikeres bejelentkezés után automatikusan a saját könyvtári oldal jelenik meg, ahol a legfontosabb adatokat és a kölcsönzéseket is megtekinthetők. Tájékozódhat a hosszabbítások számáról, az esetleges késedelmi díjakról.

Itt lehetőség van egyes könyvek vagy az összes kölcsönzés meghosszabbítására. Amennyiben a kétszeri meghosszabbítás lehetőségét már kimerítette, vagy a könyvön előjegyzés van, vagy a könyv már lejárt, abban az esetben a meghosszabbítás meghiúsul. Kérjük, ez esetben vegye fel a kapcsolatot a kölcsönzést intéző kollégával a könyvtár megadott email elérhetőségén.