Tanévkezdési híreink

2021.09.01.
Tanévkezdési híreink

A járványhelyzet alatt mindkét olvasótermünk idegen nyelvű állományát rendeztük és bővítettük. Jelentős mennyiségű új anyag került bele, az átláthatóság kedvéért pedig a könyvek nyelvek szerinti csoportosításáról döntöttünk. Mind a GlobEdu interkulturális gyűjteményrészben, mind az általános olvasótermi részekben így jártunk el.

Az idegen nyelvű anyagot jelentős mértékben bővítette Hajnal André magyar származású svájci pszichoanalitikus gyűjteménye, amelynek egy része a Kazinczy utcai olvasóteremben, másik része pedig raktárainkban nyert elhelyezést. Nyelvi megoszlása:  főként angol, francia, német, de a téma magyar irodalma is bőséggel rendelkezésre áll. 

Az IZU-ban állományapasztással lett átláthatóbb és frissebb az anyag, az új kiadványok beszerzése mellett. A leválogatott könyvek a hallgatók számára ingyenesen elvihetők, mind az IZU-ban, mind a KAZY-ban.

A Könyvtár weboldala teljes átalakításon, racionalizáláson esett át, tartalmában lényegesen gazdagabbá vált. A magyar és az angol oldal egymással teljesen párhuzamosan, sok-sok új információval várja az érdeklődőket.

A KAZY  kölcsönzőjében az újabb beszerzésű kölcsönözhető könyvek nem kerülnek le közvetlenül beszerzéskor a raktárba, hanem a kölcsönzőtérben szabadon lehet válogatni belőlük. A kiadványok ismertetői pedig felkerülnek az új könyvek menüpontba a Könyvtár weboldalára.