1455 új hallgatót köszönthetünk ősszel

2021.07.29.
1455 új hallgatót köszönthetünk ősszel
A 2021-es hazai rendes felvételi eljárásban karunk képzéseire közel 5400-an jelentkeztek, közülük 1455-en örülhettek a felvételi pontszámok kihirdetésekor, ami a tavalyinál 12 százalékkal több gólyát jelent a kar alap- és mesterszakos képzésein. Ezzel a BTK és a GTI után a PPK tudhatja magáénak a legtöbb új hallgatót az ELTE-n.

Egyetemünkre összesen 11.090 új diák jutott be. A karon a legnépszerűbb továbbra is a pszichológia szak, a budapesti képzésre idén 449 ponttal lehetett bekerülni, így ismét az ELTE PPK képzésére kellett a legtöbb pont országos viszonylatban is.

A PPK új szakjai pozitív fogadtatásra találtak: az emberi erőforrások BSc-re 72 fő nyert felvételt, a ponthatár pedig 400 pont lett, a sportmenedzser MSc-re 66-an jutottak be, itt az államilag támogatott képzésre 78 pont volt a bejutási küszöb. Tovább nőtt az érdeklődés a szombathelyi pszichológia képzés iránt, összesen 71 fő vehet részt alap- és mesterképzésben a vasi megyeszékhelyen. Beváltotta a várakozásokat a társadalmi befogadás tanulmányok mesterképzés levelező munkarendű indítása is, a nappalisokkal együtt összesen 26 fő kezdheti meg tanulmányait ősztől.

A PPK legnépesebb szakjainak listáját a hagyományokhoz híven a pszichológia alapszak vezeti, Budapesten összesen 350-en, Szombathelyen 66-an járhatnak majd erre a képzésre, a bekerüléshez Budapesten 449 pontra, Szombathelyen az államilag finanszírozott képzésben 421 pontra volt szükség. A pszichológia mesterszakra összesen 279-en járhatnak majd Budapesten és Szombathelyen. A harmadik legnépesebb képzés a közösségszervezés alapszak, melyre nappalin és levelezőn összesen 160-an iratkozhatnak be a két képzési helyen, a budapesti államilag támogatott nappali alapképzésre 333 ponttal lehetett bejutni.

A korábbi évekhez képest magasabban húzták meg az államilag finanszírozott mesterképzésbe való bekerüléshez szükséges ponthatárt: a PPK valamennyi mesterszakán legalább 78 pont kellett a bejutáshoz.

Sportszakjaink közül az idei évtől ismét önálló szakként induló rekreáció és életmód alapszak és a sportszervezés alapszak közel azonos számú új hallgatóval indul. Sportszervezés szakon Budapesten 86-an, Szombathelyen 17-en kezdhetik meg tanulmányaikat, rekreáció és életmód szakra pedig 83-an, illetve 13-an iratkozhatnak be. A korábban már említett sportmenedzser mesterszak is dobogós a maga 66 hallgatójával.

A PPK tanárszakjaira (testnevelő tanár, illetve gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanár) a rendes felvételi keretében 63-an jutottak be.

Összességében tehát elmondható, hogy a kar képzésfejlesztési tevékenysége találkozott a felsőoktatás iránt érdeklődő korosztályok igényeivel és érdeklődésével, több szakunkra országosan is kiemelkedően magas pontszámokkal a legjobbak juthattak csak be, de így is nőni tudott a felvett hallgatók száma.

Szeretettel várjuk új hallgatóinkat 2021 őszén!