Amerikai rangsorban is a legjobbak közt a PPK

2021.11.23.
Amerikai rangsorban is a legjobbak közt a PPK
A tavalyi pozícióján jelentősen javítva már a világ 158. legjobbjaként jegyzi az ELTE pszichológia képzését a U.S. News felsőoktatási rangsora. A szakterületi listára egyedüli magyar intézményként került fel az ELTE.

A U.S. News & World Report 2021-es felsőoktatási rangsora ezúttal már 90 ország egyetemeit értékeli. Az amerikai rangsor világ és európai szinten is számba vette a legjobb egyetemeket, emellett pedig tudományterületek szerint is minősítette az intézményeket.

A lista készítői alapvetően a tudományos teljesítmény alapján hasonlították össze a világ 1750 egyetemét, a számba vett 13 indikátor között szerepel például a publikációk száma és aránya, az idézettség, a nemzetközi együttműködések és az intézmény hírneve is.

A 2022-es felmérésben az ELTE PPK pszichológia képzése a tavalyi 230. helyén 72 pozíciót javítva a 158. helyre került, ezzel a pszichológia/pszichiátria kategóriában egyedüli magyar egyetemként jegyzik. A listán olyan régiós intézményeket utasított maga mögé, mint a Bécsi Egyetem, a brnói Masaryk Egyetem, a Varsói Egyetem, valamint a prágai Károly Egyetem.

Kapcsolódó hír