Bemutatkoztak a 2020/2021-es ÚNKP legjobbjai

2021.11.25.
Bemutatkoztak a 2020/2021-es ÚNKP legjobbjai
Kiválasztották az ÚNKP 2020/2021-es pályázati ciklusának legkiemelkedőbb kutatásait. Az ELTE PPK 33 ösztöndíjasa közül heten bizonyultak a legjobbnak. Videóbeszámolóik  már megtekinthetők a PPK Youtube-csatornáján is. 

A 2016-ban indult Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) olyan hallgatókat és kutatókat támogat, akik a felsőoktatási intézményükben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. Az ösztöndíjprogram 2020/2021-es felhívásán 337 ELTE-s nyert el a támogatást. Ezen belül az ELTE PPK részéről 33 főnek nyílt lehetősége egy 5, 6, 7 vagy 12 hónapos kutatási terv megvalósítására.

A 2020/2021-es program zárásaként az ELTE 2021. augusztus 31-én online zárókonferenciát szervezett, ahol a nagyközönség is betekintést nyerhetett a kutatási eredményeket bemutató előadásokba.

A záró beszámolókat bíráló szakmai bizottságok végül kiválasztották a lezárult pályázat legkiemelkedőbb kutatásait. A PPK hét kutatója és hallgatója is bekerült a legjobbak közé, kutatásaikat bemutató videóbeszámolóik megtekinthetők az alábbi linkeken:

 • Buti Nikolett    A sportoláshoz kapcsolódó tudatos vízfogyasztás.
  VIDEÓ
 • Király Orsolya  A videójáték-használati zavar, a játékmotivációk és a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD) kapcsolatának vizsgálatai
  VIDEÓ
 • Kiss Anna A sporttáplálkozási információs túlterhelés skála validálása sportolók körében
  VIDEÓ
 • Kocsel Natália A vonásrumináció és mentális jóllét összefüggéseinek vizsgálata a nyugalmi szívritmus-variabilitás tükrében
  VIDEÓ
 • Koncz Ádám  Egy online mindfulness kurzus hatása a középiskolások végrehajtó funkcióira és stressz szintjére
  VIDEÓ
 • Kovács Márton – Kutatási mintaméret megbecslését támogató általános útmutató fejlesztése
  VIDEÓ
 • Szűcs Tamás Adatszűrési és adatelemzési eljárások hatása a reliabilitásra
  VIDEÓ