Együtt a speciális igényű sportolókért

2023.03.02.
Együtt a speciális igényű sportolókért
Az ELTE PPK szombathelyi Sporttudományi Intézete és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség között létrejött partnerség kiemelt célja a hallgatók képzésének támogatása.

A Special Olympics International hazai szervezeteként működő Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) küldetése, hogy rendszeres edzési és versenyzési lehetőséget biztosítson a 8. életévüket betöltött értelmi fogyatékossággal élők számára a különböző olimpiai sportágakban. A programok lebonyolításában résztvevő gyógypedagógus vagy sportszervező szakemberek utánpótlását segíti elő a most létrejött megállapodás, amelynek értelmében a Magyar Speciális Olimpia Szövetség szakemberei szerepet vállalnak az ELTE Szombathelyen tanuló sportszakos hallgatóinak képzésében, különös figyelmet fordítva a speciális igényű fiatalok sportolási sajátosságainak ismertetésére. A kooperáció részeként a partnerek közös rendezvények és érzékenyítő tréningek szervezését is tervezik.

Az együttműködésről szóló szerződést Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke és H. Ekler Judit, az ELTE PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely igazgatója írták alá február 23-án.