Élen a HVG 2022-es toplistáján is

2021.11.25.
Élen a HVG 2022-es toplistáján is
Továbbra is az ELTE PPK vezeti az országos hallgatói kiválósági listát bölcsészettudományi területen a HVG legfrissebb felsőoktatási rangsora szerint. Karunk gazdaságtudományi területen is bekerült a legjobb tíz közé.

Elkészült a HVG legújabb, Diploma 2022 nevű kiadványa, amely az egyetemek és főiskolák toplistáját közli. A HVG rangsorát minden évben az oktatói és a hallgatói kiválóság alapján állítják össze. A hallgatói rangsor idén is az adott egyetemre, főiskolára felvételizők teljesítménye – többek között az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvételizők pontátlaga – alapján áll össze.

Szakterületi bontásban a PPK két területen is az ország legjobb tíz kara között szerepel a hallgatói kiválóság alapján. A bölcsész mezőnyben első, a gazdaságtudományi területen pedig a kilencedik. Ez azt mutatja, hogy továbbra is az ELTE PPK képzéseit jelölik meg legnagyobb számban első helyen a bölcsész képzések iránt érdeklődő középiskolások, és a felvételi pontátlag is itt a legmagasabb, a gazdaságtudományi területen pedig a 3. legmagasabb volt a bejutók pontátlaga. A hallgatói kiválósági mutatók alapján összesített országos kari toplistán a PPK a 8. pozícióban szerepel.

Az ELTE vezető pozíciója továbbra is töretlen: idén ismét Egyetemünk lett az első az összesített intézményi rangsorban, méghozzá úgy, hogy az oktatói és a hallgatói intézményi listát is vezeti. A karok országos rangsorában a 148 számba vett karból 15. helyen szerepel az ELTE PPK.

Az ELTE további karainak eredményeiről itt olvashat.