Gazdálkodástudományi Karrá alakul a GTI

2021.06.02.
Gazdálkodástudományi Karrá alakul a GTI
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusa 2021. május 31-i ülésén támogatta, hogy a 2017-ben létrejött GTI augusztus 1-től Gazdálkodástudományi Karként működjön tovább. A PPK az indulás óta együttműködik a GTI-vel, a karrá válás pedig további fejlődési lehetőségeket, a karközi kooperáció bővülését ígéri.

Az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete fennállásának mindössze néhány éves története során a hazai közgazdasági képzés meghatározó szereplőjévé vált, amely az alap-, a mester- és a doktori képzésben is jelen van. Valódi sikertörténet ez: mára Magyarországon mesterszintű gazdaságtudományi képzésre a legnagyobb létszámban az ELTE-re járnak hallgatók, s a létszámbővítéshez a maga módján a PPK is hozzájárul, hiszen a pszichológia tárgyakat a GTI szakjain is karunk oktatói tanítják.

A kapcsolat azonban korántsem egyirányú, a GTI-n rendelkezésre álló szaktudásra is építhetett a PPK két új képzésének kidolgozásakor. Mind az emberi erőforrások alapszak, mind pedig a sportmenedzser mesterszak ötvözi a PPK-s pszichológiai, neveléstudományi és sporttudományi ismeretköröket a gazdálkodástudományi területhez tartozó szaktudással. A képzések komplex szakmai hátterét és színvonalas megvalósítását a két kar együttműködése biztosítja a képzésfejlesztéstől a 2021 őszén induló oktatásig, amelyben szintén az ELTE több karáról, így a GTK-ról is érkeznek vendégoktatók. Mindemellett az intézet megalakulásakor a zökkenőmentes indulást segítve a PPK mintaként szolgált egy operatív, hatékony kari háttértámogató szervezet kialakításához.

Örömmel üdvözöljük az ELTE kilencedik karát, és további izgalmas közös projektek reményben kívánunk sikert a GTK-nak!

További részletek az elte.hu cikkében