Kérdőíves módszerek a gyakorlatban

2021.08.23.
Kérdőíves módszerek a gyakorlatban
Az ELTE PPK kutatóinak szerkesztésében megjelent kötet a klinikai és egészségpszichológiai kutatómunka, valamint a gyakorlati alkalmazás területén használatos kérdőíves módszereket mutatja be.

Kérdőíves módszerek a klinikai és egészségpszichológiai kutatásban és gyakorlatban c. könyv elsődlegesen a hazai kutatások során már alkalmazott mérőeszközökre koncentrál, ezeket gyűjti össze, rendszerezi és ismerteti tudományos igényességgel, de könnyen áttekinthető, szisztematikusan szerkesztett módon. Az egyes fejezetek a több mint 100 kérdőív bemutatásán túl ismertetik azok főbb elméleti és pszichometriai jellemzőit, részletesen kitérnek az alkalmazás lehetőségeire, a különböző változatok előnyeire, az eddigi tapasztalatokra. A kötet mintegy 70 szerző munkája, az egyes ismertetők elkészítésében a legnagyobb szakmai tapasztalattal rendelkező hazai kutatók működtek közre. A könyv hasznos olvasmány egyetemi hallgatók, doktoranduszok, tudományos kutatók és gyakorlati szakemberek számára egyaránt.

A "Kérdőíves módszerek a klinikai és egészségpszichológiai kutatásban és gyakorlatban" című kötet már kapható a Medicina kiadó gondozásában. Szerkesztők: Horváth Zsolt, Urbán Róbert, Kökönyei Gyöngyi és Demetrovics Zsolt