MARIHE

2020.07.02.
MARIHE

A projekt címe magyarul: Kutatás és Innováció a Felsőoktatásban Mesterképzés

Támogató: European Commission

Konstrukció: ERASMUS Mundus

Projektazonosító: No. EAC/A05/2017

Futamidő: 2017.09.01. – 2022.06.30.

Támogatás összege: 8,361,600 HUF

Témavezető: Halász Gábor, Neveléstudományi Intézet, Pedagógiai és Pszichológiai Kar

Projektvezető: Danube University

A projekt célja: A Master in Research and Innovation in Higher Education (MARIHE) elnevezésű Erasmus Mundus program összesen 82 ösztöndíjas számára nyújt képzést négy éven keresztül 2019-től kezdődően. A MARIHE képzés célja a felsőoktatási intézmények minőségi megújítása, innovációja és nemzetköziesítése, az Európai Felsőoktatás Térség (EHEA) vonzóbbá tétele, a képzésben részt vevő hallgatók felsőoktatási irányítói kompetenciáinak fejlesztése és ezáltal munkaerőpiaci lehetőségeik növelése.
A projekt koordinátora Pausits Attila, a kremsi Danube University Oktatásmenedzsment és Felsőoktatás-fejlesztés Központjának vezetője. 2019-től kezdődően a MARIHE a hallgatók számára indiai és kínai tanulmányutakat, valamint négy specializációt kínál, ezek: Intézményi Kutatás, Tanulás és Tanítás, Kutatás és Innováció, valamint Vezetés és Menedzsment. 

A korábbi konzorciumi partnerek, a University of Tampere (Finnország), a Beijing Normal University(Kína) és az Osnabrück University of Applied Sciences (Németország) mellett kapcsolódik be 2019-től az ELTE, valamint a Thapar Institute of Engineering and Technology (India). 17 társult partner is részt vesz a projektben, köztük az OECD és a European University Association.
A MARIHE program egyedülálló lehetőség a neveléstudományi terület számára nemzetközi kapcsolatrendszerének bővítésére, az öt – köztük két ázsiai - konzorciumi partner, valamint jelenleg már több mint 50 fős, mintegy 30 országból érkező alumni-hálózata révén. 

A projekt jelentős értékű szakmai hátteret és támogatást nyújt az angol nyelvű neveléstudományi MA képzés számára.

A projekt honlapja: www.marihe.eu

A program bemutatása>>>

ELTE specializáció>>>