Ők a Kardos Lajos Országos Pszichológia Verseny győztesei

2020.11.17.
Ők a Kardos Lajos Országos Pszichológia Verseny győztesei
Országos szintű tudományos konferenciát és versenyt rendezett az ELTE PPK Pszichológiai Intézete pszichológia témában kutató középiskolás és egyetemista diákok számára november 13-án. A Kardos Lajos Országos Pszichológia Versenyt Szűcs Tamás, az ELTE PPK kognitív pszichológia mesterszakos hallgatója nyerte.

A hatodik alkalommal megrendezett verseny célja, hogy ösztönözze a graduális képzés keretein túlmutató empirikus kutatómunkát, és a kutatási eredményeknek bemutatási és értékelési fórumot szolgáltasson. A verseny nyilvános online döntővel zárult, ahol a jelentkezők beszámoltak kutatásaik eredményeiről. A tudományos ismertetők után szakmai zsűri díjazta a versenyen indultakat.

Az első díjat Szűcs Tamás, az ELTE PPK kognitív pszichológia mesterszakos hallgatója Az összehasonlítási és az előfeszítési távolsághatások kapcsolatának vizsgálata online kísérleti adatokon című kutatásának bemutatásáért kapta, témavezetője Krajcsi Attila, az ELTE PPK oktatója volt.

A második helyen Székely Szabolcs, a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákja végzett a Repülő lateralitás: A gyorsulásmérő szerepe az elektrodermális aktivitás értékelésében című kutatásáért, a munkáját Gönye Bianka, az ELTE PPK munkatársa segítette.

Lőrincz Máté, az ELTE PPK pszichológia MA hallgatója harmadik helyezést ért el az Utazás az elmében- módosult tudatállapotok hatásvizsgálata a mentális egészséggel összefüggésben című munkájáért, melyet Dr. Kálcz Jánosi Kinga, a Babes Bolyai Tudományegyetem oktatója támogatott.

A helyezéseken kívül különdíjban részesült Madár Lili és Szebik Anna, az ELTE PPK két pszichológia BA szakos hallgatója A Trier Social Stress Test gyermek változatának viselkedéses megfigyelésen alapuló mérőeszköz fejlesztése és megbízhatósága kutatásukért; témavezetőik Garai-Takács Zsófia, Kassai Réka és Koncz Ádám voltak, az ELTE PPK munkatársai.

A résztvevők teljes listáját és kutatási témáikat ide kattintva olvashatja.