Oktatóink együtt készülnek az új félévre

2021.02.05.
Oktatóink együtt készülnek az új félévre
A hallgatói munka értékeléséhez kaptak hasznos ötleteket az első mentor-mentorált workshop résztvevői ferbuár 4-én. A MENTORpont: az ELTE PPK oktatói mentorhálózata keretében megrendezett műhelyt dr. Dorner Helga, dr. Hegyi-Halmos Nóra és Káplár-Kodácsy Kinga, a MENTORpont koordinátora vezette.

A távolléti oktatás támogatására létrejött mentori programban az intézeti és tanszéki kollégák szeptember óta kéthetente workshopon vehetnek részt, hogy a távolléti oktatás támogatásához szükséges oktatástechnológiai és pedagógiai tudásuk gyarapodjon és mentoráltjaikat még hatékonyabban tudják segíteni. A mostani eseményen a mentorokhoz mentoráltjaik is csatlakoztak; a távolléti és a hibrid oktatás értékelési tapasztalataira reflektálva közösen kaptak támogatást és felkészítést az online hallgatói munka értékelésének különböző lehetőségeire. Az online tapasztalatcserén mentorok és mentoráltak újragondolták az értékelés helyét a tematikájuk egészében, tippeket és ötleteket kaptak az értékelőtábla (rubric) és a társértékelés alkalmazására.

A jó hangulatú workshop az új félév első MENTORpont eseménye volt, amely számos újabb követ még, ezzel ösztönözve a tudásmegosztást és egymás támogatását a Karon belül.

Többet a MENTORpontról:

2020. március közepén a járvány okozta vészhelyzetben a digitális felkészültség mérését követően kialakítottunk a Karon egy mentorhálózatot a kollégák egyéni támogatásának megteremtése érdekében. A hálózatban intézetekhez és tanszékekhez köthető mentor-koordinátorok segítették a mentorok és mentoráljaik közös munkáját. Ez a munka szeptembertől folytatódott. Minden kollégánk, akinek támogatásra van szüksége oktatói munkájához mentori segítséget kaphat intézete mentor-koordinátorán keresztül. A mentori rendszerről itt talál egy áttekintő ábrát.