PPK Diplomaosztó ünnepség – 2023/2024-es tanév őszi félév

Tájékoztató a diplomaosztóról és az oklevél átvételének lehetőségeiről a 2023/2024-es tanév őszi félévben a budapesti képzési helyszín hallgatói számára

2024.02.05.
PPK Diplomaosztó ünnepség – 2023/2024-es tanév őszi félév

A 2023/2024-es tanév őszi félévben a budapesti képzési helyen végzett hallgatók számára az oklevél átvétele kétféle módon lehetséges:

1. Diplomaosztó keretében
2. Diplomaosztón kívül, a Tanulmányi Hivatal ügyfélszolgálatán.

1. Oklevél átvétele a diplomaosztó ünnepség keretében

A diplomaosztó időpontja: 2024. március 8., péntek

Helyszíne: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Aula (Budapest VII., Kazinczy u. 23–27.)

A diplomaosztón való részvételre regisztrálni kell a Neptunban, amennyiben ünnepélyes keretek között kívánja oklevelét átvenni. A diplomaosztón való részvétel elengedhetetlen feltétele, hogy hallgató a Neptunban regisztráljon a rendezvényre, valamint jogosult legyen az oklevél átvételére, sikeres záróvizsgát követően.

A regisztráció során nyilatkoznia kell a Neptunban, amennyiben részt kíván venni a diplomaosztó ünnepségen és annak keretében szeretné oklevelét átvenni.
Regisztrálni 2024. február 15-én 16:00 óráig lehet, a Neptunban az Ügyintézés > Kérvények menüpont alatt PPK Diplomaosztó regisztráció 2023/24/1 néven érhető el.

Az oklevelet az ünnepségen csak személyesen lehet átvenni, meghatalmazással erre nincs lehetőség. Aki nem regisztrál a diplomaosztóra, semmiképpen nem veheti át ott az oklevelét. Aki regisztrált a diplomaosztóra, de mégsem jön el, az a Tanulmányi Hivatal ügyfélszolgálatán egyénileg veheti át az oklevelét a diplomaosztót követően személyesen vagy meghatalmazott segítségével, ügyfélfogadási időben.

2. Oklevél átvétele a diplomaosztón kívül, a Tanulmányi Hivatal ügyfélszolgálatán

Amennyiben nem regisztrál a rendezvényre, abban az esetben oklevelét csak a Tanulmányi Hivatal ügyfélszolgálatán van lehetősége átvenni. Ezt a diplomaosztó előtt is megteheti, 2024. február 12-től, ügyfélfogadási időben, személyesen, vagy meghatalmazott útján, szabályosan kitöltött és aláírt, két tanúval hitelesített, hivatalos meghatalmazás birtokában. Az átvételhez érvényes, fényképes személyazonosító okmány szükséges.

Meghatalmazás az oklevél átvételére

Az átvétel bármely formáját választja is, a záróvizsga és az oklevél kiállítása közötti időszakban lehetősége van igazolást kérni arról, hogy az oklevelének kiállítása folyamatban van. Ez az igazolás a záróvizsgát követően 30 napig érvényes, és ezen idő alatt teljes egészében helyettesíti az oklevelet (pl. a felvételi eljárásban).

A záróvizsgával, a kérhető igazolásokkal, illetve az oklevél kiállításával és átadásával kapcsolatos egyéb információkról ezen a weboldalunkon tájékozódhat.

Adatkezelési tájékoztató a diplomaosztó ünnepségről

A diplomaosztó ünnepségre való jelentkezést 2024. március 1-ig van lehetőség lemondani, kizárólag e-mailben: diplomaoszto@ppk.elte.hu

PPK Tanulmányi Hivatal