Pro Scientia díjat kapott a PPK volt hallgatója

2021.07.06.
Pro Scientia díjat kapott a PPK volt hallgatója
Kiemelkedő teljesítményéért Pro Scientia Aranyéremben részesült Buti Nikolett, az ELTE PPK végzett testnevelés–gyógytestnevelés és egészségfejlesztés tanár szakos hallgatója.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 1989 óta díjazza a tehetséges hallgatókat: idén összesen 48 Pro Scienta, 2 Pro Arte és egy Junior Pro Scientia Aranyérem odaítéléséről döntött a Bizottság. Az Aranyérmeket novemberben, hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében adják át.

Pro Scientia Aranyéremben az a fiatal részesülhet, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújt, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot ad. Az aranyérem azonban nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget.

Buti Nikolett a 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójában második helyezést szerzett A sportoláshoz kapcsolódó tudatos vízfogyasztás hatása című  pályamunkájával, 2020-ban pedig Sapere Aude Junior Díjat vehetett át a kartól kiemelkedő tanulmányi és sportszakmai munkájáért, és önálló, OTDK első helyezést érő hallgatói tudományos tevékenységéért.