Pszichoterápiás módszerek a függőségek kezelésében

2022.02.09.
Pszichoterápiás módszerek a függőségek kezelésében
Kiss Anna, Farkas Judit és Kapitány-Fövény Máté szerkesztésében megjelent az Addiktológiai zavarok pszichoterápiája c. tanulmánykötet, amelyben a különböző pszichoterápiás módszerek alkalmazási lehetőségeit ismerheti meg az olvasó.

Az addiktológiai zavarok egyre nagyobb mértékű terjedése az ellátásban részt vevők számára is napról napra nagyobb kihívást jelent, kiemelten azokban az esetekben, amikor más komorbid pszichiátriai zavar is fennáll. A kötet szerzői amellett érvelnek, hogy a pszichoterápia megfelelő eszköz lehet az addiktológiai zavarok kezelésében, amely régi vitatémaként merül fel szakmai fórumokon, illetve számos esetben válik kérdésessé egy-egy szerhasználó beteg ellátórendszerben megtett útja során.

A tanulmánykötet ezért bemutatja a különböző pszichoterápiás módszerek alkalmazási lehetőségeit, törekedve arra, hogy mind a klasszikus, nagy múltra tekintő módszerek (pl. analitikus, pszichodinamikus terápiák, humanisztikus megközelítések), mind az újabb, modernebb irányzatok (pl. sématerápia, internetalapú programok, EMDR, mindfulnessalapú módszerek) is képviseltessék magukat, reflektálva a magyarországi módszerspecifikus képzések kínálatára.

Az Addiktológiai zavarok pszichoterápiája c. kiadvány hasznos támpontul szolgálhat a szenvedélybetegséggel küzdők terápiáját és továbbirányítási lehetőségeit illetően, mind a pszichiátriai és addiktológiai ellátásban dolgozó gyakorló szakemberek, mind az alapellátásban dolgozók (pl. háziorvosok) számára.

A könyv ide kattintva megrendelhető.

Forrás: Medicina Kiadó