Sikerrel zárult az Októberhealth

2023.11.08.
Sikerrel zárult az Októberhealth
Ingyenes egészségfejlesztő programokon és méréseken vehettek részt a szombathelyi campus munkatársai az ELTE PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely által indított Októberhealth keretében. Az egész hónapon át tartó programsorozat zárónapján egy Magyarországon még új ütős sportágat, a pickleballt is kipróbálhattak az érdeklődők.

A munkahelyi egészségfejlesztő program keretében négy héten keresztül többek között gerinctréning, stresszoldás relaxációs technikákkal, pilates, funkcionális köredzés, íjászat, pickleball, tajcsi, tollaslabda, kajak, kenu is várta az érdeklődőket. A sportolási lehetőségek mellett műszeres mérésekkel is készültek a szervezők: nagyon népszerű volt a látás hónapjához is kapcsolódó szemvizsgálat, valamint a testösszetétel-mérés. A foglalkozások és mérések időpontjával a szervezők igyekeztek alkalmazkodni az egyetem dolgozóinak munkaidejéhez. Az aktivitásokra közel száz kolléga látogatott el. Az ülőmunkát végzőknek a szervezők egy évre ülőpárnát is biztosítottak.

A program céljáról Biróné Ilics Katalin adjunktus, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, hogy a kollégák egészségtudatának előmozdításán és erősítésén túl az intézetben végzett tevékenységek bemutatását és a munkatársak közti kapcsolatépítést is szerették volna elősegíteni.  

Az egészséghónap táncesttel zárult, melyen az Intézet partnerei jóvoltából értékes nyereményeket sorsoltak ki a résztvevők között.