Felvételizőknek - Osztatlan képzések

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az osztatlan tanárképzés felvételi eljárásnak szervezése központilag zajlik, ezért a Felvételi tájékoztatóban a tanár szakokat

meghirdetései között kell keresni.

Ezen az oldalon az osztatlan tanárképzés szakjai közül kifejezetten csak az ELTE-PPK szakfelelőssége alá tartozó gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár és testnevelő tanár szakok felvételi információi találhatók. A választható szakpárok köréről, a pályaalkalmassági vizsgáról és a felvételi eljárás egyéb tudnivalóiról a www.felvi.hu oldalon elérhető Felvételi tájékoztatóban talál bővebb információkat.

 

INFORMÁCIÓK, LETÖLTHETŐ ANYAGOK a testnevelő tanár képzés felvételi vizsgájával kapcsolatban

A testnevelő tanár szakon a felvétel feltétele az egészségügyi alkalmasság igazolása az "Egészségügyi lap" beküldésével. Az Egészségügyi lapot eredeti, saját aláírással kell feltölteni „Egészségügyi igazolás” típusú dokumentumként (szkennelve vagy fotózva) a felvi.hu-ra 2020.február 15-ig, illetve a rendkívüli helyzetre való tekintettel ezt a határidőt meghosszabbítva 2020. május 15-ig.

Az egészségügyi alkalmasság igazolásának hiánya esetén a jelentkező a szakra nem nyerhet felvételt. A testnevelő tanár szakon a képzés során bekövetkező esetleges egészségügyi alkalmatlanság kizárhatja a tanulmányok változatlan feltételek melletti befejezését.

A rendkívüli körülményekre tekintettel a jelen felvételi eljárásban az osztatlan testnevelőtanári szakon mind a budapesti, mind a szombathelyi képzés esetében a kizáró jellegű, személyes megjelenést igénylő, több részből álló motoros alkalmassági vizsgát a biológia írásbeli részvizsga fogja helyettesíteni. Az így megtartott vizsga kizáró jellegű, „alkalmas” vagy „nem alkalmas” eredménnyel zárulhat. A sikeres vizsgához minimum 50 %-os eredményt kell elérni.

A biológia írásbeli vizsgát online formában tartjuk meg 2020. május 27-én 17-19 óra között. Az intervallumon belül a vizsga bármikor megkezdhető lesz, de összesen 60 perc fog rendelkezésre állni a teszt kitöltésére. A vizsga pontos technikai feltételeiről, menetéről a későbbiekben fogjuk e-mailen tájékoztatni a jelentkezőket a felvételi rendszerben megadott e-mail címükön.
Ha egy jelentkező ugyanazon felvételi eljárásban az ELTE által meghirdetett budapesti és szombathelyi testnevelő tanári képzést is megjelölte, az írásbeli biológia vizsgát csak egyszer kell letennie

Letölthető dokumentumok:

Egészségügyi lap

Tájékoztató a motoros alkalmassági vizsga tartalmáról (frissítve: 2020.04.24.)