Felvételizőknek - Osztatlan képzések

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az osztatlan tanárképzés felvételi eljárásnak szervezése központilag zajlik, ezért a Felvételi tájékoztatóban a tanár szakokat

meghirdetései között kell keresni.

Ezen az oldalon az osztatlan tanárképzés szakjai közül kifejezetten csak az ELTE-PPK szakfelelőssége alá tartozó gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár és testnevelő tanár szakok felvételi információi találhatók. A választható szakpárok köréről, a pályaalkalmassági vizsgáról és a felvételi eljárás egyéb tudnivalóiról a www.felvi.hu oldalon elérhető Felvételi tájékoztatóban talál bővebb információkat.

 

INFORMÁCIÓK, LETÖLTHETŐ ANYAGOK a testnevelő tanár képzés felvételi vizsgájával kapcsolatban

A testnevelő tanár szakon a felvétel feltétele az egészségügyi alkalmasság igazolása az "Egészségügyi lap" beküldésével. Az Egészségügyi lapot eredeti, saját aláírással kell feltölteni „Egészségügyi igazolás” típusú dokumentumként (szkennelve vagy fotózva) a felvi.hu-ra 2020.február 15-ig.

Az egészségügyi alkalmasság igazolásának hiánya esetén a jelentkező a szakra nem nyerhet felvételt. A testnevelő tanár szakon a képzés során bekövetkező esetleges egészségügyi alkalmatlanság kizárhatja a tanulmányok változatlan feltételek melletti befejezését.

A motoros alkalmassági vizsgán maximum 200 pont szerezhető. Csak az kaphat „alkalmas” minősítést, aki legalább 100 pontot elér, ezen belül a biológia vizsgarészt legalább 50%-ra teljesíti, és egyetlen más vizsgarészre sem kap nulla pontot. Ha egy jelentkező ugyanazon felvételi eljárásban az ELTE által meghirdetett budapesti és szombathelyi testnevelő tanári képzést is megjelölte, a motoros alkalmassági vizsgát csak egyszer kell letennie.

Letölthető dokumentumok:

Egészségügyi lap

A motoros alkalmassági vizsga anyaga
          1. sz. melléklet - 64 ütemű gimnasztika gyakorlatfűzér
          2. sz. melléklet - 64 ütemű gimnasztika rajzírás
          3. sz. melléklet - Biológia felvételi témakörök