A legjobbak a PPK-t választják!

Bölcsészet- és sporttudományi képzési területeken is az ELTE PPK nyújtja a legjobb képzést a Figyelő országos felsőoktatási rangsora szerint. A bölcsészettudományi képzések közül az ELTE PPK pszichológia alapszakja a legnépszerűbb, a sporttudomány terén pedig a PPK sport- és rekreációszervezés vonzza a legtöbb hallgatót. A magyarországi egyetemek képzési területenkénti rangsorát minden évben az Oktatási Hivatal adatai alapján állítják össze a szerkesztők.

Továbbolvasom >>

A HVG legfrissebb, 2020-as felsőoktatási rangsora szerint továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a hallgatósági kiválósági listát a bölcsészettudományi nappali képzésre felvettek adatai alapján. Az adatok összesítése azt mutatja, hogy továbbra is az ELTE PPK és BTK képzéseit jelölik meg legnagyobb számban első helyen a  bölcsész képzések iránt érdeklődő középiskolások, és  a felvételi pontátlag is ezen a két karon a legmagasabb a szakterületen belül.  Országosan az ELTE hét kara – köztük a PPK – tudta 400 pont felett tartani a felvettek pontátlagát.

Továbbolvasom >>

A magyar intézmények közül pszichológiából egyedül az ELTE PPK került be a Times Higher Education (THE) 2020-as szakterületi rangsorába, a 251-300. helyen. A Times Higher Education (THE) minden év októberében és novemberében teszi közzé a világ legjobb egyetemeit felsoroló szakterületi rangsorait. A brit szervezet november 19-én az utolsó négy szakterület listáját is nyilvánosságra hozta, így teljessé vált 2020-as szakterületi értékelés. A rangsorokat hasonló módszertan alapján állítják össze, mint az összesített egyetemi világranglistát, azzal a különbséggel, hogy itt az adott szakterület sajátosságainak megfelelő súlyozást is alkalmaznak. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 11 szakterületi lista közül 6-ban szerepel, ezek közül háromban - pszichológia, bölcsészettudományok és élő természettudományok – megőrizte korábbi pozícióját. A THE szakterületi rangsorok éves, országonkénti és tudományterületi bontásban böngészhetők a szervezet honlapján

2020.01.15.