Bölcsészet: a legjobbak a PPK-t választják

2019.11.29.
Bölcsészet: a legjobbak a PPK-t választják
A HVG legfrissebb, 2020-as felsőoktatási rangsora szerint továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a hallgatósági kiválósági listát a bölcsészettudományi nappali képzésre felvettek adatai alapján.

Az adatok összesítése azt mutatja, hogy továbbra is az ELTE PPK és BTK képzéseit jelölik meg legnagyobb számban első helyen a  bölcsész képzések iránt érdeklődő középiskolások, és  a felvételi pontátlag is ezen a két karon a legmagasabb a szakterületen belül.  Országosan az ELTE hét kara – köztük a PPK – tudta 400 pont felett tartani a felvettek pontátlagát (a további karok: ÁJK, BTK, IK, GTI, TáTK, BGGyK). A hallgatói kiválósági összesített listbról az is kiderül, hogy az ELTE-re érkezett a legtöbb elsőhelyes jelentkezés (8148), valamint a legtöbb, középiskolai versenyen helyezett felvételiző (263 fő) is egyetemünket választotta, amely ebben a kategóriában is az élen áll.

Az összesített kari rangsor hallgatói kiválósági mutatói alapján a Bölcsészettudományi Kar a harmadik, az Állam- és Jogtudományi Kar a negyedik, az Informatikai Kar a hetedik, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar a nyolcadik helyen áll. Az oktatói kiválósági mutatók szerint továbbra is az ELTE-n dolgozik a legtöbb tudományos fokozattal rendelkező oktató, az MTA-címek aránya alapján pedig több mint 9,24 %-kal a 2. helyen áll az intézmény a tudományegyetemek között. A karok országos rangsorában a 153 rangsorolt karból 16. helyen szerepel az ELTE PPK.

Forrás: elte.hu