Önsértés, tömegparanoia, hipnózis – megérkezett az ELTE PPK új podcastja!

2023.09.13.
Önsértés, tömegparanoia, hipnózis – megérkezett az ELTE PPK új podcastja!
A kéthetente jelentkező PszichoTalks beszélgetései a pszichológia legfrissebb tudományos eredményeit és a kutatás világának kulisszatitkait boncolgatják. A debütáló adás vendége Bányai Éva, a hipnózis egyik nemzetközileg is legelismertebb kutatója.

A sportos témákkal foglalkozó tESI Talks és az oktatás, a pedagógia világát feldolgozó Ez is Nevtud! sikere után új podcastsorozatot indít az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara. A PszichoTalks célja, hogy rámutasson a pszichológiai kutatások és a mindennapok közötti kapcsolódási pontokra, közelebb hozza a tudomány világát az életünkhöz. A műsor vezetője Koronczai Beatrix klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, a Pszichológiai Intézet egyetemi adjunktusa.

A podcast első évadában szó lesz többek között arról, hogyan javítja a szülő-gyerek kapcsolatot a mentalizáció, milyen tényezők segítik elő a társadalmi szolidaritást, vagy hogy kiknek való a kutatói életpálya. A beszélgetések során továbbá olyan témák is napirendre kerülnek, mint a fake news és a serdülőkori problémás viselkedés.

A podcast vendégei lesznek mások mellett Krekó Péter szociálpszichológus, politológus, Mérő László pszichológus, matematikus, Kende Anna szociálpszichológus vagy Horváth Lili és a Gyermekkori Pszichés Zavarok Kutatócsoport.

A szeptember 11-én elstartolt műsor premierjében Bányai Éva, az ELTE PPK professzor emeritusa mesél a hipnózis iránti több mint hét évtizede töretlen érdeklődéséről, egy gyermekkori álom megvalósulásáról, és arról, hogy mekkora szerepet játszik a kitartás és a szerencse a sikerek elérésében.   

A PszichoTalks adásai meghallgathatók a Spotify-on és a YouTube-on is.