PPK-sok a 35. OTDK-n

2021.03.25.
PPK-sok a 35. OTDK-n
Négy tudományterületi szekcióban összesen 72 hallgató képviseli az ELTE PPK-t a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, amelyet idén online rendeznek meg március 29. és május 19. között.

A kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia a felsőoktatás legnagyobb hallgatói tudományos rendezvénysorozata, amely egyszerre fórum és verseny.  Az idei OTDK-ra összesen 4726 pályamunkát neveztek a hallgatók.

A rendezvény tizenhat tudományterületi szekcióban teremt lehetőséget a legkiválóbb diákoknak a megmérettetésre. Az ELTE PPK hallgatói ezúttal négy szekcióban vesznek részt: Közgazdaságtudományi területen egy fő, a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi szekcióban 61 hallgató, a Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai csoportban két, Testnevelés- és Sporttudományi területen pedig nyolc diákunk mutatja be kutatását a legkülönfélébb témákban. Az érdeklődők előadást hallhatnak többek között a koronavírussal kapcsolatos mémekről, a pedagógusok kiégéséről vagy a kutyák antropomorfizálásáról, de szó lesz a tánc szerepéről a mindennapos testnevelésben vagy például a hipnózis alkalmazási területeiről is.

Az eltérő időpontokban ülésező szekciók házigazdái 2021-ben is a magyarországi egyetemek közül kerültek ki. Időben az első esemény, ahol a PPK hallgatói bemutatkoznak a Testnevelés- és Sporttudományi szekció április 7. és 9. között, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rendezésében. A teljes program a rendezési időpontokkal együtt megtekinthető az OTDK honlapján.

A szekciók nyitóelőadásainak megtartására idén is felkérték a doktori képzés legkiválóbb résztvevőit. A Roska Tamás-pályázat nyertesei 20 perces előadással mutatkozhatnak be az OTDK-n. A 16 előadó közül ketten az ELTE PPK hallgatói: Fekete Anikó a Művészeti és Művészettudományi Szekciót, Horváth Áron pedig a Sporttudományi Szekciót nyithatja meg.