Legyen nálad is az ELTE PPK a befutó!

2024.06.05.
Legyen nálad is az ELTE PPK a befutó!
Beadtad a felvételi jelentkezést, de nem vagy biztos magadban? Itt a lehetőség, hogy még egyszer alaposan átgondold, valóban azt a szakot vagy egyetemet tetted-e az első helyre, ami a leginkább tetszik. Ha érdekel az emberi lét sokszínű világa, szeretnél a legjobbaktól és a legjobbakkal tanulni, sokat számít neked a diploma értéke, akkor az ELTE PPK-n a helyed! 

A 2024-es rendes felvételi eljárásban ugyan lezárult a jelentkezés, a jelentkezők azonban július 10-ig módosíthatnak a választott szakjaik sorrendjén az E-felvételiben. Új intézményt vagy szakot ilyenkor már nem lehet megjelölni, és módosítani is csak egyetlen alkalommal lehet. A döntés nem könnyű, éppen ezért nagyon fontos, hogy olvass, tájékozódj, és a megszerzett ismereteid és benyomásaid alapján határozd el magad.  Az alábbiakban összegyűjtöttük, miért a PPK-t érdemes az első helyre tenni.

Középpontban az ember

Jelmondatunk, a „Minden, ami ember” munkatársaink és hallgatóink befogadó szemlélete mellett arra is utal, hogy az emberi lét sokszínű világát több megközelítésben – az egyén biológiai, pszichológiai, szociális és spirituális természetét egységben kezelve – kívánjuk vizsgálni.

Folyamatos fejlődési lehetőség

Már az alapképzés során is szinte azt tanulhatsz, amit akarsz: a kötelező tárgyak mellett az ELTE 15 ezer szabadon választható kurzust kínál neked. Tanulmányaidat Te ütemezheted, amihez nagy segítséget nyújtanak mintatanterveink.

A PPK-n a határ a csillagos ég: alap- és mesterképzéseink egymásra épülnek, a szakjaink többsége között átjárást biztosítunk, így egy adott BA elvégzése után több lehetőség közül választhatsz. Ha pedig tudományos karrierre vágysz, két doktori iskolában folytathatod tanulmányaidat. Megszerzett diplomádat kiegészítheted szakirányú képzéseinkkel is, amelyek többsége az országban kizárólag a PPK kínálatában érhető el.

Versenyképes diploma

A munkaerőpiacon óriási a verseny, ahol pályakezdőként a megszerzett diploma rangja még inkább felértékelődik. Az ELTE neve önmagáért beszél: Magyarország legkiválóbb egyetemét (HVG rangsor 2024) a nemzetközi rangsorokban kilenc szakterületen jegyzik a világ legjobb intézményei között. Utóbbiak között van a Pedagógiai és Pszichológiai Kar is, amely évek óta listavezető a hallgatói kiválóság alapján. A legfrissebb QS rangsor szerint a PPK pszichológiai szakterületen a világ legjobb 200 egyeteme között, neveléstudományban egyedüli magyar intézményként a TOP350-ban szerepel.

Toplistás oktatók és hallgatók

A PPK-ra bejutni nem mindig egyszerű, hiszen a legkiválóbb középiskolások jelentkeznek hozzánk magas pontszámokkal. A HVG Diploma 2023-as adatai szerint most is az ELTE PPK vezeti a hallgatói kiválósági listát a bölcsészettudományok között. Ez azt jelenti, hogy a karra jelentkezők az itt oktatott szakterületek hallgatóságának legjobbjaival építhetnek életre szóló baráti és szakmai kapcsolatokat egyetemi éveik során. A megszerezhető tudást pedig olyan oktatóktól sajátíthatják el, akik saját szakterületük elismert hazai és nemzetközi szakemberei. 

Kutatási lehetőségek

A PPK-n már hallgatóként megismerkedhetsz a kutatás világával, bekapcsolódhatsz izgalmas projektekbe. A kar országosan is egyedülálló kutatási laborok otthona (ELTE Babalabor, ELTE Alváslabor), ötvennél is több kutatócsoportja pedig folyamatosan várja a lelkes hallgatókat. Karunk kiemelten támogatja a TDK-n részt vevő diákokat is, amellyel nemcsak rengeteg tapasztalatot szerezhetsz, de bejuthatsz az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára is. A PPK-sok minden évben nagy számban képviselik a kart a felsőoktatás legnagyobb hallgatói versenyén, ahol rendre számtalan díjat, különdíjat nyernek el.

Nemzetközi közeg

Karunk alapítása óta nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatok építésére és az angol nyelvű képzésekre. A PPK-n együtt tanulhatsz több mint 500 külföldi diákunkkal, és akár angolul is hallgathatod a mindkét nyelven elérhető kurzusainkat. Ha pedig külföldi tanulmányút keretében szereznél nemzetközi tapasztalatokat, az Erasmus+ ösztöndíjak keretein belül  28 ország, 78 város 84 partnerintézménye közül válogathatsz.

Egyedülálló szolgáltatások

Sportolni szeretnél? Több mint negyven sportággal vár Magyarország legrégebbi egyetemi sportklubja, a BEAC, ahol szabadon választható kurzusként vagy akár a szabadidődben is mozoghatsz! Nehézségeid vannak? Ingyenesen igénybe veheted az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó és a Kortárs Segítő Csoport segítő szolgáltatásait. Félsz, hogy lemaradsz? A kari könyvtár rendszeresen tart ingyenes képzéseket hallgatói számára, ahol az egyetemen már nélkülözhetetlen hatékony információkeresési technikákat, különféle jegyzetelési fortélyokat és tanulásmódszertani tippeket sajátíthatsz el.

Felejthetetlen egyetemi évek

Amikor mérlegelsz, gondolj arra, hogy nem mindegy, milyen hangulatban és környezetben töltöd el a következő három-öt évet. Kampuszaink Budapesten és Szombathelyen is jól megközelíthető helyeken, a látnivalóktól és a legjobb kávézóktól csak egy karnyújtásra helyezkednek el. 

Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk a ’pezsgő hallgatói élet’ nem csak klisé, Hallgatói Önkormányzatunk minden hónapban sokszínű és izgalmas programokkal készül: tudásodat megcsillogtathatod a PPK kvízestjén és a Zenés esten; kikapcsolódhatsz a Lélek filmek eseményen vagy a Verses esten! Ha pedig finom ételeket és italokat kóstolnál, vár téged a Gasztrokult.