A projektpedagógia alkalmazásának lehetőségei a testnevelés oktatásában

A most megjelent módszertani kiadvány szerzője H. Ekler Judit

2020.04.09.
A projektpedagógia alkalmazásának lehetőségei a testnevelés oktatásában
A módszertani kiadványt jelentetett a projektpedagógiai iskolai testnevelésben történő alkalmazásának lehetőségeiről a Magyar Diáksport Szövetség. A kötet szerzője H. Dr. Ekler Judit habilitált egyetemi docens, az ELTE PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely intézetigazgatója.

A könyv első fejezete a projektpedagógia történetét mutatja be röviden, majd az oktatási célok megvalósulását elősegítő oktatási projektek jellemzőit foglalja össze. Kitér a projekt témaválasztásának, a projektfolyamatnak, a projekteredményeknek a jellemzésére. Az elméleti alapok áttekintése után a kiadvány számos gyakorlati példával, módszertani útmutatóval, projektötlettel segíti a projektmódszer meghonosítását és sikeres alkalmazását a testnevelésben.  

A kiadványt azok figyelmébe ajánljuk, akik érdeklődnek a projektpedagógia testnevelésben történő alkalmazása iránt. A tanító- és tanárképzésben részt vevő leendő tanárok, továbbá a szakmódszertani kultúrájukat fejleszteni szándékozó, már gyakorló pedagógusok is sok új, a gyakorlatba könnyen átültethető ismeretre tehetnek szert.

A könyv a Magyar Diáksport Szövetség TESIM fantázianevű módszertani könyvsorozatának része.

Olvasson bele a kiadványba az MDSZ honlapján!