Kutatási projektek

Kutatási projektek

A Kar komplex és multidiszciplináris kutatási és oktatási portfóliójával összhangban mintázódik az utóbbi években sikeresen megpályázott projektek köre. A sikeresen elnyert projektek jelentős mértékben előmozdítják a karon folyó alapkutatási tevékenységet (Kutatói kezdeményezésű, poszt-doktori és fiatal kutatói, valamint Lendület kutatócsoporti projektek) különböző témakörökben. Kiemelkedően fontosak a közvetlen európai uniós finanszírozással megvalósuló kutatás-fejlesztési tevékenységek (MARIHE, EDITE, JUST projektek), valamint az NKFIH által támogatott kutatói élvonal pályázat keretében megvalósuló Addiktív Zavarok Budapesti Longitudinális Vizsgálata című projekt, illetve a nemzeti kiválósági támogatás keretében megvalósuló Szorongás helyett énhatékonyság című, több kar együttműködésében, a PPK koordinálásával megvalósuló kutatás-fejlesztési projekt.

Összességében elmondható, hogy a megvalósítás alatt álló projektek mindegyike erős kutatási orientációt és a kutatási eredmények gyakorlati (oktatásban, szolgáltatás/termék fejlesztés) hasznosíthatósága iránti elkötelezettséget jelenít meg.

A karon jelenleg több mint 60 projekt megvalósítása zajlik, amelyek támogatási nagyságrendje meghaladja a 3 milliárd forintot.