Gratulálunk 2021 nyarán végzett hallgatóinknak!

2021.07.28.
Gratulálunk 2021 nyarán végzett hallgatóinknak!
Összesen 1111 fő, köztük 104 nemzetközi hallgató szerzett diplomát az ELTE PPK-n 2021 júliusában. A friss diplomásokat helyszíni, de online is követhető ünnepségeken köszöntötte az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara.

A járvány miatt rendhagyó diplomaosztón köszöntötte végzett hallgatóit az ELTE PPK: a budapesti, helyszíni ünnepségek résztvevői a kar dékánjától vették át oklevelüket, a többiek élő közvetítésen követhették a rendezvényt. Alapszakon 411-en, mesterszakon pedig 363-an végeztek, szakirányú továbbképzéseinken 233-an szereztek oklevelet. A szombathelyi diplomaosztón már átvehette oklevelét 45 diákunk, illetve az a 20 tanárszakos és 26 pedagógus szakirányú továbbképzésen végzett hallgató is, akik a PPK szakjaira jártak Szombathelyen.

A budapesti ünnepségen Zsolnai Anikó, a kar dékánja és Diczkó Dalma, az ELTE PPK HÖK elnöke szólt a most végzettekhez. A dékán kiemelte, rendhagyó diplomaosztó ez a mostani, hiszen már másfél éve nem volt ennyi fiatal az épületben, és abból a szempontból is példa nélküli, hogy családtagjaik, szeretteik sajnos nem lehetnek az ünneplőkkel. Felidézte, hogy a járványhelyzet nem várt kihívások elé állította a kar munkatársait, oktatóit és hallgatóit. Hangsúlyozta, hogy a PPK mindent elkövetett azért, hogy a nehézségek miatt ne érje hátrány a hallgatókat. A kar vezetője hangsúlyozta, hogy a most végzettek duplán is büszkék lehetnek önmagukra, mert a távolléti oktatás körülményei között is sikerrel vették az akadályokat. Beszéde végén Zsolnai Anikó sok sikert kívánt a frissen végzetteknek – jelezve, hogy a kar visszavárja őket Alumni közösségébe, valamint mester- és doktori képzéseire, vagy épp a szakirányú továbbképzések valamelyikére.

Diczkó Dalma köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a végzett hallgatók az egyetem kapuján kilépve visszagondolnak majd az itt eltöltött évekre, a mentorként segítő oktatókra, a hallgatótársakra és a számtalan kari eseményre. Hozzátette, a PPK kapui mindig nyitva állnak a volt diákok előtt. Végül kellemes kikapcsolódást és boldog nosztalgiázást kívánt az ünneplőknek.

Az ELTE PPK külföldi hallgatóit külön ünnepségen Aczél Balázs, a kar nemzetközi dékánhelyettese búcsúztatta. Hat szakon összesen 104 fő végzett, közülük ötvenketten pszichológia BA, 32 hallgató pszichológia MA szakon szerzett diplomát.