Innovatív fesztiválapplikációért díjazták a PPK hallgatóját

2021.07.01.
Innovatív fesztiválapplikációért díjazták a PPK hallgatóját
Harmadik helyezést ért el az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázatán FESTPLORER - Eszköz a jövő fesztiváljának című pályázatával Ficzere Tamás, az ELTE PPK pszichológia BA szakos hallgatója és csapata. A hallgatók egy olyan alkalmazás koncepcióját dolgozták ki, ami megoldást nyújthat a nagyméretű fesztiválok problémáira.

Az ELTE Innovációs Központ 2021. június 30-án tartotta Innovációs Napját, ahol átadták az ELTE Innovatív Kutatója elismerést, a legkiválóbb hallgatók pedig Innovatív Hallgatói Ötletpályázat díjat vehették át.

Ficzere Tamás és társainak pályázata, a FESTPLORER - Eszköz a jövő fesztiváljának egy 21. századi, közösségi élményen alapuló fesztiválapplikáció, amely egy klasszikus kincskereső játékon keresztül képes nagy fesztiváloknak különböző személyre szabott szolgáltatásokat nyújtani. A hallgatók a városokban már sokszor bizonyított kincskereső játékot helyezték át a nagy fesztiválok helyszínére, ezáltal egészen új szintre emelve az ott megélt közösségélményt, közben olyan problémákat oldva meg, amivel a nagy fesztiválok évek óta küzdenek.

Az applikációt használók olyan személyre szabott küldetéseket kapnak, amelyek során felfedezik a fesztivál területét és a különböző kulturális programokat. A helyszínen kihelyezett QR kódok leolvasásával teljesítik a küldetéseket, amelyekért pontokat kapnak és később jutalmakra válthatnak be. A platform tehát nemcsak közösséget épít, de  népszerűsíti a kevésbé ismert kísérő programokat és előadókat, megoldást nyújt a tömegkövetésre és -irányításra, továbbá hozzájárul a visszatérő vendégek számának növeléséhez is.

Jelenleg a termékfejlesztés kezdeti szakaszában járunk, de csapatunk elkezdett tárgyalni a Sziget fesztivál ügyvezetőjével, akit komolyan érdekel az applikáció – tudtuk meg Ficzere Tamástól.

A projektben Tamás mellett az ELTE hat hallgatója vesz részt: Andi Péter (ELTE IK), Bátori Réka (ELTE IK), Fekete-Páris Ádám (ELTE IK), Jáger Borbála (ELTE PPK), Sarudi Mátyás Benedek (ELTE PPK) és Szikra Mátyás (ELTE IK).

A FESTPLORER-ről bővebben