Mestertanár Aranyérmesek a PPK-n

2019.12.14.
Mestertanár Aranyérmesek a PPK-n
A XXXIV. OTDK záróünnepségén Veres-Székely Anna, az ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszékének egyetemi tanára, valamint Heszteráné Ekler Judit, az ELTE PPK Sporttudományi Intézet-Szombathely intézetigazgatója is Mestertanár Aranyérem elismerésben részesült. Oláh Attila, az ELTE PPK professor emeritusa, a kar korábbi dékánja Máriás Antal emlékérmet vehetett át a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett munkássága elismeréseként.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett munkásság méltányolására alapította a Mestertanár Aranyérem kitüntetést mindazon oktatók és kutatók jobb megbecsülése és ösztönzése céljából, akik az egyetemisták és a főiskolások kötelező tananyag elsajátításán túlmutató, tudományos diákköri, szakkollégiumi vagy egyéb önképzési formában megvalósuló tudományos tevékenységének elősegítéséért, kibonta­koz­tatásáért és elismeréséért témavezetőként és a tudományszervezés terén éveken át kiemelkedően eredményes, áldozatos munkát végeztek. A díjakat Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tudás- és innováció menedzsmentért felelős államtitkára, Szendrő Péter, az OTDT elnöke, valamint Pénzes Béla, a TDK-ért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke adták át.

A rendezvényen adták át a Pro Scientia Aranyérmeket is, amelyet az ELTE PPK két hallgatója, Zimonyi Szabolcs Ádám és Kovács Márton is elnyert. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 1989 óta díjazza a tehetséges hallgatókat: Pro Scientia Aranyéremben a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniségek részesülhetnek. Az elismeréseket Lovász László, az MTA elnöke, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Szendrő Péter, az OTDT elnöke adták át.