Mindenki iskolája - módszertani sorozat

2019.10.22.
Mindenki iskolája - módszertani sorozat

"Mindenki iskolája" címmel indított módszertani útmutató-sorozatot az ELTE, hogy releváns és hiteles válaszokkal segítse a pedagógusok osztálytermi munkáját, illetve saját iskolájuk problémáinak megoldását. A sorozat célja olyan izgalmas, újszerű módszerek és eszközök használatának bemutatása, amelyek tudatos, adaptív alkalmazása hatékonyan támogatja egyrészt az egyénre szabott tanulást és fejlődést, másrészt ezen módszerek és eszközök kipróbálására ösztönzi a pedagógusokat.

Az útmutatók a pedagógusi munka minden területéhez kapcsolódnak az óvoda-iskola átmenettől a vizuális kommunikáción át a mozgásos eszközökkel történő tanulásfejlesztésig, a sorozat szerkesztői Szivák Judit és Csányi Kinga, az ELTE PPK munkatársai.

Több kötetet is PPK-s szerzők jegyeznek: "Tedd meg, amit megtehetsz" címmel Simon Katalin, Koós Ildikó és Molnár Béla, azt ELTE PPK Pedagógiai és Pszichológiai Intézet - Szombathely munkatársai a kezdeményezőkészség és a vállalkozókészség kisiskoláskori fejlesztésének módszereiről szóló kötet, H. Ekler Judit, Koltai Miklós és Némethné Tóth Orsolya, az ELTE PPK SporttudományIntézet - Szombathely munkatársai a Tanulási képességek fejlesztése mozgásos eszközökkel című kötet szerzői, míg Misley Helga, az ELTE PPK Neveléstudomány Intézet munkatársa a Digitális eszközök integrálása az oktatásba című kötet társszerzője.

A szabadon hozzáférhető elektronikus kiadványok az EFOP-3.1.2-16-2016-00001 azonosítószámú, „A köznevelés módszertani megújítása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából" kiemelt projekt keretében készültek e

A sorozat valamennyi kötete ingyenesen letölthető a projekt honlapján.