Oklevél átvétele budapesti képzéseken - 2018/19/2

Tájékoztató az oklevél átvételének lehetőségeiről a 2018/2019 tavaszi félévben a budapesti képzési helyszín hallgatói számára

Karunkon a budapesti képzési helyszín végzős hallgatói oklevelüket legkorábban a sikeres záróvizsgájukat követő 30. napon vehetik át, ha az oklevél kiállításához szükséges nyelvvizsga-követelményeket is teljesítették. A záróvizsga és az oklevél kiállítása közötti időszakban a hallgatónak lehetősége van igazolást kérni arról, hogy az oklevele kiállítása folyamatban van. Ez az igazolás a záróvizsgát követően 30 napig érvényes, és ezen idő alatt teljes egészében helyettesíti az oklevelet (pl. a felvételi eljárásban). A záróvizsgával, a kérhető igazolásokkal, illetve az oklevél kiállításával kapcsolatos egyéb információkról ezen a linken tájékozódhat.

Az oklevél átvételére a hallgató döntése alapján három lehetőség van. Oklevelét átveheti vagy
1. a diplomaosztó előtti időszakban egyénileg, a Neptunban benyújtott nyilatkozata alapján, vagy
2. a kari diplomaosztó ünnepségen, vagy
3. a diplomaosztó után, 2019. július 29-én vagy a nyári szünet után, 2019. augusztus 23-tól.

1. Tudnivalók az oklevél diplomaosztó előtti, egyéni átvételéről
Ha a hallgató az oklevelét a diplomaosztó előtt, de legkorábban záróvizsgáját követő 30. napon, kívánja átvenni, ezt a Neptunban tett nyilatkozatban jelezheti. A nyilatkozat bejelentkezés után a Neptunban az Ügyintézés > Kérvények menüpont alatt érhető el 2019. június 23-án 24:00 óráig. A hallgató nyilatkozata alapján oklevelét a diplomaosztó ünnepség előtt személyesen vagy meghatalmazott útján veheti át, de felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezzel a hallgató lemond a diplomaosztó ünnepségen való részvételről. Amennyiben a hallgató nyilatkozatot tesz, az oklevél átvételének módjáról, helyéről és idejéről Neptun-üzenetben kap személyes tájékoztatást. Aki ilyen nyilatkozatot nem tesz, a diplomaosztón vagy azt követőleg veheti át az oklevelét.

2. Tudnivalók a diplomaosztóról
A Pedagógiai és Pszichológiai Kar 2019. július 24-én, szerdán és július 25-én, csütörtökön rendezi meg diplomaosztó ünnepségeit a 2018/2019-es tanév tavaszi félévében a budapesti képzési helyszínen végzettek számára, a következő szakos beosztás szerint:

2019. július 24-én szerdán
10:00 órakor
    andragógia BA
    andragógia MA
    emberi erőforrás tanácsadó MA
    pedagógia BA
    rekreáció MSc
    rekreációszervezés és egészségfejlesztés BSc
    sportszervező BSc

13:00 órakor
   általános és családügyi mediáció (közvetítés)
    fejlesztőpedagógus
    igazságügyi klinikai szakpszichológus
    közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga
    mentortanár-képzés
    módszertani szaktanácsadó a tehetséggondozásban
    múzeumpedagógia
    múzeumpedagógiai szaktanácsadó
    pedagógiai szakpszichológus
    pedagógus szakvizsga
    szexuálpszichológiai szakpszichológus
    tanácsadó szakpszichológus

2019. július 25-én csütörtökön
10:00 órakor
    pszichológia BA

14:00 órakor
    interkulturális pszichológia és pedagógia MA
    neveléstudomány MA
    neveléstudományi MA
    pszichológia MA
    számítógépes és kognitív idegtudomány MSc
    társadalmi befogadás tanulmányok MA
    tanári MA (PPK alapkaros)

Helyszín: ELTE Bölcsészettudományi Kar Gólyavár (a BTK Campusának közepén álló, kastélyszerű épület (Budapest VIII., Múzeum krt. 4.)

A diplomaosztó ünnepség előtt két héttel az oklevél átvételére és az ünnepségen való részvételre jogosult hallgatók névsorát közzétesszük a honlapunkon, számukra ezen felül Neptun-üzenetet, valamint e-mailben a diplomaosztó ünnepségre szóló, a tudnivalókat is tartalmazó meghívót küldünk. A diplomát ekkor csak személyesen lehet átvenni, az ünnepségen meghatalmazással nincs mód az oklevél átvételére. A korábbi, egyéni átvételről nyilatkozó hallgatók az ünnepségen nem vehetik át oklevelüket.

3. Tudnivalók az oklevél diplomaosztó utáni átvételéről
Aki a diplomaosztó ünnepségen nem tud részt venni, és 2019. június 23-ig nem tett nyilatkozatot az oklevelének egyéni átvételéről, az oklevelét személyesen vagy meghatalmazott útján a Tanulmányi Iroda ügyfélterében tudja átvenni 2019. július 29-én vagy a nyári szünet után, 2019. augusztus 23-tól ügyfélfogadási időben (általános ügyfélfogadási rend: https://www.ppk.elte.hu/elerhetosegek_th, az esetleges változásokról a Tanulmányi hírek között tájékozódhat: https://www.ppk.elte.hu/tanulmanyi).

PPK Tanulmányi Hivatal

2019.06.07.