S.O.S.

Ha azonnali segítségre van szüksége

1. online és telefonos támogatás:

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítségre van szüksége Önnek, szerettének, barátjának, ismerősének, vagy munkatársának, a nap 24 órájában lehetősége van támogatást kérni az alábbi telefonszámokon. Mindegyik alábbi telefonszám ingyenesen hívható bármely hálózatból. Ha átmenetileg foglalt a vonal, próbálkozzon újra!

Telefonos lelkisegély

tel.: 116-123, https://sos-116-123.eoldal.hu

Öngyilkossági gondolatok esetén este 7 és reggel 7 óra között ingyenesen és anonim módon hívható: tel.: 06 80/505-390

https://segitohalo.hu/temak-lista/covid19/?

24 ÉV ALATTIAKNAK

Kék Vonal: tel.: 116-111

https://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/

17-21 óráig elérhető chat funkció, e-mail konzultáció (72 órán belüli válaszadás)

(forrás: pszi.hu)

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ)

Telefonszám: 116-123

Kék Pont - Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány

http://www.kekpont.hu/

Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE)

http://www.nane.hu/

2. Személyes ellátás

Az eddig működő ambuláns, személyes krízisintervenciós lehetőségek a járványügyi helyzetre való tekintettel - ahogy a többi egészségügyi szolgáltatás is - csak korlátozottan érhetők el.

Érdemes minden esetben a területileg illetékes pszichiátrián és pszichiátriai gondozóban telefonon érdeklődni az aktuális eljárásrendről. Az ambuláns ellátás sok helyen szünetel, sürgősségi esetekben vesznek fel új pácienseket osztályos ellátásba (pl. súlyos depresszió, öngyilkossági késztetés, pszichotikus állapot).

A Nyírő-OPAI elindított egy beteg tájékoztató információs telefonvonalat. A veszélyhelyzet idejére a +36 30 159 5360 információs telefonszámon felnőtt pszichiátriai ellátással kapcsolatos kérdésekben minden hétköznap 9-15 óra között rendelkezésre állnak.  (Budapest, 2020. március 30.  Nyírő Gyula OPAI)

Ha a pszichés állapota veszélyezteti a saját vagy más egészségét (pl. kontrollálhatatlan önmagára vagy másra irányuló agresszív késztetés van jelen), a 112-es segélyhívó számon kérhet segítséget.

 

2020.04.01.