Távolléti oktatás (2021. tavasz)

Távolléti oktatás (2021. tavasz)

Várjuk vissza hallgatóinkat! A 2020/2021-es tanév második félévét az egyetem távolléti oktatásban kezdi, és azt ellenkező rendelkezésig fenn is tartja.

Bár a távolléti oktatás mellett egyes szakokon bizonyos tárgyak (elsősorban egyes sportkurzusok) miniszteri engedéllyel személyes jelenléttel is megvalósulhatnak majd, de a kar által kínált órák túlnyomó többsége a már jól kialakult távolléti módszertannal működik. Így valamennyi hallgató biztonsággal el tudja végezni a félévet, illetve időben teljesítheti a záróvizsgára bocsájtás feltételeit.

A szakmai gyakorlatok személyes jelenléttel történő elvégzésének az Egyetem részéről nincsen akadálya, támogatjuk, hogy azok folyamatosan teljesíthetőek legyenek, ugyanakkor a fogadóhelyek maguk döntenek arról, hogy fogadnak-e gyakornokokat, illetve milyen feltételekhez kötik ezt. A szakmai gyakorlatért felelős szervezeti egységek vezetői és felelős oktatói folyamatosan egyeztetnek a fogadóhelyekkel és szükség szerint gondoskodnak alternatív megoldásról.

A hosszú ideje tartó járványhelyzet mind az hallgatókat, mind az oktatókat próbára teszi, mégis arra biztatunk mindenkit, hogy a PPK-s szellemiséget megőrizve, pozitívan, türelemmel és együttműködően, a PPK-n megszokott magas minőségi elvárásokat szem előtt tartva vegyen részt az oktatásban ebben a félévben is. A Távolléti Oktatást Támogató Munkacsoport és a mentorhálózat továbbra is minden megtesz, hogy ebben segítse az oktatókat, illetve a korábban kifejlesztett, az oktatást és az értékelést segítő dokumentumok elérhetőek a kar honlapján, ezzel is biztosítva a hallgatók számára is az oktatás zavartalanságát.

A járványhelyzet okozta nehézségekkel való megküzdést segíti a Pszichológusok tanácsai járvány idejére című a cikkválogatásunk is, illetve szíves figyelmükbe ajánljuk az ELTE PPK Életvezetési tanácsadó online konzultációs lehetőségét is.

Honlapunk folyamatosan frissülő Gyakran Ismételt Kérdések rovata is segít a tájékozódásban.

2021.02.05.