SPSS igénylés

SPSS igénylés

SPSS igénylés

SPSS igénylése térítésmentesen 

Az ELTE PPK közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező dolgozói, doktoranduszai és doktorjelöltjei SPSS licenszt (SPSS 25-ös verzióhoz) térítésmentesen igényelhetnek. A térítésmentes igényléshez igénylőlap kitöltése nem szükséges. 
Az alábbiakban összefoglaljuk az igényléssel/telepítéssel kapcsolatos teendőket:

Ha Ön az SPSS-t ELTE tulajdonú gépre kéri:

  • Ha a gépen nincsen, vagy 25-ösnél korábbi verziószámú SPSS van, akkor az új verzió telepítését az épület informatikusaitól kérheti  (pl.: kazy.informatika@elte.hu ill. izu.informatika@elte.hu, vagy a 6800-as melléken, Szombathelyen az 504467-számon). A telepítést követően az informatikusok megigényelik Önnek a licensz kódot.

  • Ha a gépen 25-ös verziószámú SPSS van, akkor az új licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre! Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot. 

Ha az SPSS-s saját gépre kéri: 

  • Ha nincsen, vagy csak régi, 25-ösnél korábbi verziószámú SPSS van saját tulajdonú otthoni gépen, akkor a szoftvert a szoftver.elte.hu oldalon tudja letölteni, a telepítéséhez szükséges információk a bekezdés végén található leírásban olvashatók . Telepítést követően a licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre. Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot. 

  • Ha a gépen 25-ös verziószámú SPSS-e van, akkor a licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre. Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot. 

Figyelem: a LOCK kódot az SPPS Authorization Wizard program elindítása után találja meg, ennek képekkel ábrázolt módja a csatolt telepítési útmutatók végén is szerepel, illetve azokban talál útmutatót arra is, hogy hogyan kell aktiválni programját az informatikusoktól megkapott licensz kód ismeretében. 

Vegyék figyelembe, hogy a licenszek megigénylése után azok megérkezése az eddigi tapasztalatok szerint több napba is beletelhet, ezért kérjük, hogy az igényeiket mielőbb küldjék el a megadott címekre. 

Minden megigényelt SPSS licensz 2019. október 31-ig érvényes!

Kapcsolatspss@ppk.elte.hu

SPSS igénylése térítés ellenében 

A PPK hallgatói SPSS licensz kódot térítés ellenében igényelhetnek. A térítendő összeg: 4000 Ft
Az igénylés menete:

1. Telepítőkészlet letöltése

  • Az SPSS 25-ös verziók letölthető a https://szoftver.elte.hu oldalról.

  • Belépés az oldalra a Caesar azonosítójával történik. A Caesar azonosító igényelhető ITT!

  • A telepítőkészlet Windows, Mac OSX és Linux operációs rendszerekre érhető el.

2. Töltse le az igénylőlapot és elektronikusan töltse ki!

  • Fontos, hogy a program telepítése után töltse ki elektronikusan az igénylőlapot, mivel olyan információ is kell (lock kód), amit csak telepítés után tud megadni az igénylőlapon pontosan töltse ki, mert a rosszul kitöltött igénylőlapokért felelősséget nem vállalunk!

3. Az elektronikusan kitöltött, kinyomtatott és aláírt igénylőlapot a Kazinczy utca épület Gazdasági Hivatalánál (KAZY fszt. 2.) kell leadni, ahol az 4000 Ft-ról szóló csekket át lehet venni.

A Gazdasági Hivatal nyitvatartási rendje:

  • Hétfő–csütörtök 8.30–16.30

  • Péntek 8.30-14.00

4. A befizetéstől számított 2 héten belül küldjük a licenckódot az igénylőlapon megadott e-mail címre.

Telepítési útmutatók:

SPSS 25 telepítési útmutató

Telepítőkészlet letöltése
Az SPSS 25-ös verziók letölthetőek a https://szoftver.elte.hu oldalról.
Belépés az oldalra a Caesar azonosítójával történik. A Caesar azonosító igényelhető ITT!
A telepítőkészlet Windows, Mac OSX és Linux operációs rendszerekre érhető el.

2019.01.08.