SPSS igénylés

SPSS igénylés

Az SPSS program használatára az ELTE valamennyi érvényes jogviszonnyal rendelkező dolgozója, doktorandusza és doktorjelöltje jogosult, az alap és mester képzésen részt vevő hallgatók pedig a kari szabályozástól függően juthatnak hozzá.

A korábbi évekkel ellentétben idén már nem a megszokott egyedi kódok igénylése zajlik, hanem konkurens licencelés. Tehát a program használatához egyetemi hálózatban kell lennie az eszköznek.

Az SPSS telepítője a szoftver.elte.hu-ról tölthető le. A fent említett licencelés csak az SPSS 27-es és az SPSS 28-as verziókkal működik.

Az SPSS program telepítéséhez és aktiválásához itt található leírás:

SPSS 28 telepítési útmutató (Windows)
SPSS 28 telepítési útmutató (MAC)

Ha már korábban telepítette az SPSS 27, vagy SPSS 28-as verziót, akkor a telepítési útmutató 7. ábrájától, az „Activate IBM SPSS Statistics” opciótól folytassa az aktiválási folyamatot.

Otthonról VPN kapcsolat szükséges az aktiváláshoz és a későbbi használathoz is. Ha nem rendelkezik ilyen VPN hozzáféréssel, akkor az alábbi leírás segítségével igényelhet:

VPN igénylés

A VPN kapcsolat beállításához és használatához az alábbi leírás lehet segítségére:

VPN beállítások

A VPN beállításokat követően a programtelepítés fentiekben részletezett leírása szerint haladjon.

Ha bármiben elakad, vagy további kérdései merülnek fel, akkor oktatók esetében az spss@elte.hu, hallgatók esetében pedig az operator@elte.hu címen állnak rendelkezésére kollégáink.

Fontos linkek összefoglalva:

 

2021.11.30.