Az ELTE nyolc ígéretes kutatója közül három PPK-s

2019.11.12.
Az ELTE nyolc ígéretes kutatója közül három PPK-s
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa ötödik alkalommal írta ki a negyven évnél fiatalabb kutatók elismerésére „Az ELTE ígéretes kutatója” pályázatot. 

A pályázat célja, hogy támogatásunkról biztosítsuk és további lelkes munkára ösztönözzük a fiatal, főbb tudományos eredményeiket az ELTE-n elért kutatóinkat, akik ígéretes tudományos kutatást folytatnak, és reményeink szerint Egyetemünk jövőjét testesítik meg. A nyertesek a „kutatómunka nagyköveteiként” az egész Egyetem előtt jó példával járnak, hiszen kiemelkedő tudományos eredményeik, nemzetközi jelentőségű publikációs tevékenységük mellett nagy hangsúlyt fektetnek a tudásátadásra is. Tudományterületük – és általában a tudományos életpálya – megszerettetése a jövő kutatóival az egyik legfontosabb küldetésük.

Az ELTE Tudományos Tanácsa tudományterületenként egyet ítélt nyertesnek, az elismeréssel járó egymillió forintos jutalmat idén összesen nyolcan vehetik át, közülük hárman az ELTE PPK munkatársai: Garai-Takács Zsófia, a Neveléstudományi Intézet adjunktusa, neveléstudományban, Király Orsolya, a  Pszichológiai Intézet adjunktusa, pszichológiában, Simonovits Borbála, az Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet adjunktusa, társadalomtudomány témakörben benyújtott pályázatára kapja az elismerést.

A pályázatok értékelése során fontos szempont volt az idegennyelvű publikációk mennyisége és minősége, továbbá a publikációkra adott hivatkozások száma, mivel a komoly tudományos szaklapokban megjelent cikkek nemcsak a magyar tudomány hírnevét erősítik, hanem az ELTE nemzetközi láthatóságát is növelik.

Az elismeréseket a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozathoz csatlakozva A Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n ünnepségen Borhy László rektor adja át 2019. november 22-én az Egyetemi Könyvtár Dísztermében.

Forrás: elte.hu