IPPI TUDOMÁNYOS ESTEK – Sokféleség a társadalomban és a kutatásban

IPPI TUDOMÁNYOS ESTEK – Sokféleség a társadalomban és a kutatásban
05/10

2021. május 10. 17:00

online

05/10

2021. május 10. 17:00 -

online


Az ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézetének (IPPI) tudományos műhelysorozatában az ELTE oktatói, kutatói, doktori hallgatói tartanak előadást a társadalmi sokféleségről, elsősorban pszichológiai, neveléstudományi, szociológiai és antropológiai szempontokból.

A szemeszterenként két alkalommal jelentkező sorozat első programja két témát dolgoz fel. Az első előadásban szó lesz arról, hogyan alakítják a diszpozicionális kötődési stílusok az emberi attitűdöket és elvárásokat, kitérve arra, hogy miként befolyásolják a fogékonyságot az összeesküvés-elméletekre vagy a hajlamot a bántalmazó partner melletti kitartásra. A második előadás azt vizsgálja, hogy a Horthy-korszak első évtizedeinek tanítóit milyen tartalmak mentén jelenítették meg az ország legolvasottabb napilapjai. A tartalmak révén nemcsak a 17–18 ezer fős tanítóság életvilága, az oktatáspolitika álláspontja exponálódik, hanem egyéni sorsok, valamint egy-egy mikro társadalmi mozzanat is megismerhetővé válik.

Időpont: 2021. május 10. 17.00

Helyszín: online, az érdeklődők ezen a Zoom-linken csatlakozhatnak az eseményhez

Program

17:00-17:05 Dr. habil. Nguyen Luu Lan Anh, Prof. dr. Győri János – Köszöntő magyar és angol nyelven 

17:05-17:30 Ayşe Iraz Kural (PhD-hallgató) – Attachment and Social Cognition (Csak angolul!) 

17:30-17:45 Kérdések és válaszok

17:50-18:15 Frank Tamás (PhD-hallgató) – A tanítóság sajtóreprezentációja a Horthy-korszak első évtizedében (Csak magyarul!)

18:15-18:30 Kérdések és válaszok, vita

Frank Tamás: 2010 óta a Semmelweis Egyetem Pető András Karán a természetismeret/környezetismeret tantárgy metodikus oktatója, valamint az integrált tanítási gyakorlatok csoportvezetője. Jelenleg az ELTE PPK NDI pedagógiatörténeti program doktorjelöltje. Fő kutatási területe a két világháború közötti tanítóság sajtóreprezentációja. Témavezetője prof. emer. Boreczky Ágnes.   
Ayşe Iraz Kural: pszichológiából diplomázott az İzmir Közgazdasági Egyetemen, majd a Yaşar Egyetemen Törökországban. Jelenleg az ELTE PPK Pszichológiai Doktori Iskola hallgatója. Témavezetője Dr. habil. Kovács Mónika

Adatkezelési tájékoztató

Privacy Notice