Pszichológusok tanácsai a járvány idejére

Tanácsok szülőknek a járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatban

Az ELTE PPK Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia Tanszékének Tájékoztatója

Szeretnénk néhány támpontot adni a szülőknek a COVID-19 járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatban, hiszen ez az új helyzet nagy kihívást jelent a szülőknek és a gyerekeknek is. 

Továbbolvasom >>

A pszichológus tippjei tizenéveseknek a koronavírus-helyzetben

Miklósi Mónika, a Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia Tanszék egyetemi adjunktusa ad néhány tippet, hogy mit tehetnek azért a tizenévesek, hogy jól tudják kezelni az összezártságot a családdal, a barátokkal való személyes kapcsolat hiányát és az iskolák bezárásával járó új kihívásokat a tanulásban.

Továbbolvasom >>

 

Tanácsok a feszültséggel és szorongással való megküzdéshez járvány idején 

Az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó ajánlásai a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus járvány következtében kialakult helyzet sok kihívással jár mindannyiunk számára. Sokaknak a helyzetből adódó bizonytalanság kezelése a legnehezebb. Fokozott megterhelést jelenthet azok számára, akik egyébként is hajlamosak az aggodalmaskodásra. Az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó ajánlásai segítenek a helyzethez való alkalmazkodásban.

Továbbolvasom >>

Pszichológiai vonatkozású kérdések és válaszok a koronavírussal kapcsolatban

A Magyar Pszichológiai Társaság Katasztrófapszichológiai Szekciójának tájékoztatója

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatban sok pszichológiai vonatkozású újságíró megkeresés érkezett a Magyar Pszichológiai Társaság Katasztrófapszichológiai Szekcióhoz. V. Komlósi Annamária, az ELTE PPK címzetes egyetemi tanára, a Magyar Pszichológiai Társaság Katasztrófapszichológiai Szekciójának elnöke ezek alapján állította össze a Társaság sokoldalú, a koronavírus járvány pszichológiai vonatkozásaival foglalkozó tájékoztató anyagát.

Továbbolvasom >>
2020.03.24.