A sétáló focitól a rekreációs mérésekig

Könyvajánló

2020.12.07.
A sétáló focitól a rekreációs mérésekig
A jógától kezdve a sétafocin át a rekreációs képzésig az egészségmegőrzés számos aspektusáról olvashatnak az érdeklődők az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének új kiadványában. A „Sokszínű Rekreáció II. Egészségmegőrzés – Életkorok – Képzés” című kötet már elérhető a MERSZ-en.

Az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetében zajló változatos munkát foglalja össze a Sokszínű rekreáció című kiadvány második része, amely egy sokszínű és szakmailag jól képzett/szervezett oktatási egység tudományos munkájába enged betekintést.

A „sokszínű” kifejezés a címben nem véletlen, az ESI oktatói sokféle háttérrel, képzési feladattal rendelkeznek: képzettségi palettájuk a testnevelőktől, rekreáció- és sportszervezőktől a biológusokon és orvosokon át a pszichológusig és tovább a közgazdaságtanig terjed. A tanulmánykötet szerzői között egyaránt szerepel hallgató, doktorandusz, fiatal oktató és szenior intézetvezető is.

A kötet ezt a sokszínűséget tükrözi tematikailag is. Bemutatja többek között, milyen hatása van az elektronikus eszközöknek a fiatal generációkra, mennyire hatékony a jóga vagy a sétáló foci (walking football) időskorban, de kitér például a rekreációs képzésekre, a serdülők bőrelváltozásaira vagy a mérési módszerekre is.

Fontos hozadéka a kötetnek, hogy átível a generációkon, a serdülőktől az időskorig, szintén azt a sokszínűséget mutatva, ami az Intézet oktatási és kutatási profilját egyaránt jellemzi.

A Gősi Zsuzsanna, Bárdos György és Magyar Márton szerkesztette kötet itt ingyenesen elérhető.